Vissen of Workshop arrangement

Dit arrangement, genaamd “Op en Aan het Water” wordt verzorgd in samenwerking met Beek en bron te Niebert.

Dit arrangement is geschikt voor groepen van minimaal 5 tot maximaal 35 personen. Grotere groepen zijn in overleg mogelijk. Zorgeloos te varen in Groningen en Friesland, aan de rand van het Lauwersmeer op de Lauwers. Dit is vanuit Lauwerzijl een perfecte uitvalbasis. Genieten van het varen met open boot in de omgeving van het Lauwersmeer met het gezin, familie, vrienden of collega’s, actief en creatief bezig zijn en lekker eten.

Keuzemogelijkheden:

 • 2 uur forelvissen ( in vijver 1 )
 • workshop kaarsen maken

Programma:
U gaat het water op in open boten en ontdekt de mooiste plekjes en krijgt een koffiemand mee. Tussen de middag een lunch en ter afsluiting serveren wij een heerlijke barbecue. De koffiemand, is samengesteld voor kinderen en/of volwassen en bestaat uit koffie/thee/fris met lekkere koek(jes) en iets lekkers.

Het varen:
U gaat varen in 5 persoons open boot vanuit Lauwerzijl in de omgeving van Lauwersmeer.

Activiteiten keuzeoptie:

 • Forelvissen
 • Workshop kaarsenmaken

Forelvissen:
Vissen in vijver 1, u krijgt alle hengels, aas enz. die nodig zijn voor een succesvolle morgen/middag forelvissen. Aan het einde van de dag krijgt u de gevangen forellen schoongemaakt mee. Wilt u liever in vijver 2 vissen dan is de meerprijs €2,50 per visser. Het is ook mogelijk in de karper/steurvijver te vissen hier aan zijn geen extra kosten verbonden.

Workshop:
Voor de workshop heeft u de keuze uit het maken van oa. een fakkelkaars, windlicht, drijfkaarsen of Dinerkaarsen. U mag 2 workshops kiezen of 2 maal de zelfde workshop. Aan het einde van de dag zijn de kaarsen uitgehard en krijgt u uw creaties mee. De workshops kunnen gevolgd worden vanaf 6 jaar. Er kunnen maximaal 12 personen tegelijk een workshop volgen.

Lunch voor tussen de middag bestaat uit diverse broodjes.
U kunt kiezen uit 7 soorten broodjes, kaas, ham, gerookte forel, kroket, roombrie, gezond en kipkerriesalade, u kiest er 3. Bij de lunch serveren wij melk, karnemelk en jus d’orange.

Barbecue:
Barbecue basis, 6 soorten vlees, rundvleessalade, country cubes, stokbrood met kruidenboter en diverse sauzen. Voor de kleine eters bestaat er de mogelijkheid om patat met een snack te eten.

Extra mogelijkheden:
U kunt het arrangement uitbreiden met een uur boogschieten voor €3,50 pp. Het boogschieten gebeurd onder deskundige leiding met een recurve boog. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen hier aan mee doen, er zijn speciale bogen voor jonge kinderen. Na een aantal maal geoefend te hebben gaan we verschillende spellen boogschieten.

NB.
De koffie/thee met cake of koek bij aankomst is bij de prijs in begrepen net zoals de melk, karnemelk en jus d’orange bij de lunch, en de koffiemand tijdens het varen, verdere drankjes niet. Bij slecht weer kunnen wij als u dit wenst andere activiteiten organiseren. U kunt dan bijvoorbeeld musea bezoeken in Niebert en Nuis (kijkt u bij arrangement Niebert-Nuis) of het visserijmuseum in zoutkamp.

Het is ook mogelijk om spellen in de vissershut te organiseren.

Dit arrangement kost €65,- per persoon.

De dag kan er als volgt uit zien:

 • 09.30 – 10.00 uur: Ontvangst bij De Bonte Hoeve Dagrecreatie met koffie/thee en cake of koek. Uitleg en uitgifte van hengels, aas enz. voor een leuke morgen forelvissen bij Forelvisvijvers Beek en Bron of een workshop kaarsen maken bij Kaarsenmakerij De Roos.
 • 10.00 – 12.00 uur: Forelvissen in vijver 1 of 2 of een workshop kaarsen maken.
  De groep kan ook gesplitst worden.
 • 12.15 – 13.15 uur Lunch in de “vissershut”.
 • 13.15 – 13.45 uur: Met eigen vervoer naar Bootverhuur Lauwers, ± 20min. rijden.
 • 14.00 – 17.00 uur: Varen in open boten in de omgeving van het Lauwersmeer, u krijgt een koffiemand mee voor onderweg.
 • 17.00 – 17.30 uur: Met eigen vervoer naar De Bonte Hoeve Dagrecreatie.
 • 17.30 – 18.00 uur Gelegenheid iets te drinken in de “vissershut”.
 • 18.00 uur: Barbecue basis

Zie: www.kaarsenmakerijderoos.nl voor meer informatie van de kaarsenmakerij.
Zie: www.beekenbron.nl voor meer informatie over het forelvissen en de horeca.