Over ons & omgeving

Over ons

Bootverhuur Lauwers biedt de mogelijkheid om te varen in Groningen, Friesland of op het Lauwersmeer. Het Lauwersmeer ligt tussen de provincie Groningen en de provincie Friesland in. In dit gebied  kunt u optimaal genieten van de rust en ruimte in de omgeving.

U kunt vanaf hier varen via Munnekezijl naar Gerkesklooster over het Van Starkenborghkanaal of via Zoutkamp naar Electra, Kommerzijl. Ook Wehe-den-Hoorn via Ulrum is prachtig om langs te varen. Dus richtingen genoeg voor uren vaarplezier!

Spontane Actie?

Heeft u spontaan bedacht even lekker te willen varen? Bel dan snel met 1 van de onderstaande nummers en hoor gelijk de de beschikbaarheid van de boten!

06-27897087
06-51711319

Omgeving

Bootverhuur Lauwers is gelegen aan de Lauwers. Deze rivier biedt geweldige mogelijkheden voor heerlijke tochten naar het Lauwersmeer, het gemaal Electra en het vissersdorpje Zoutkamp. De Lauwers ligt in een prachtige omgeving waar u echte rust kunt vinden. Rust en ruimte zijn kenmerkend voor dit mooie natuurgebied. Bootverhuur Lauwers ligt tussen de provincie Groningen en de provincie Friesland. Boot varen in Groningen kan perfect als uitvalbasis bij ons.

Waterwolf

Vlakbij Lauwerzijl ligt het boezemgemaal De Waterwolf. De Waterwolf is één van de grootste gemalen van Nederland en staat op de monumentenlijst. Het gemaal wordt door de plaatselijke bevolking ook wel aangeduid als Electra, omdat het vroeger in beheer was van waterschap Electra. In 1920 werd het door Koningin Wilhelmina officieel in gebruik genomen als eerste elektrische gemaal van Nederland.

Lauwersmeer

Als u ook graag actief bezig wilt zijn, dan is het Nationaal Park Lauwersmeer een aanrader. Het Lauwersmeergebied staat bekend om de prachtige bloemen, vogels en vergezichten en leent zich perfect voor wandelingen, fietstochten en natuurlijk vaartochten. Het Nationaal Park Lauwersmeer kent veelzijdige recreatiemogelijkheden en is tevens een uitstekend visgebied. Vanuit Lauwerzijl kunt u boot varen in de kop van Groningen en Friesland.

Zoutkamp

Tijdens of na een dag varen kunt u terecht bij één van de vele restaurants die het mooie vissersdorp Zoutkamp rijk is en u laten verwennen door heerlijke plaatselijke lekkernijen. Zoutkamp heeft een rijke historie. Getuigen hiervan zijn de mooie haven en monumentale panden.

Ook een bezoek aan het visserijmuseum in Zoutkamp is absoluut zeer de moeite waard.